close
Agenda
naar publieksdag →
close
menu
publieksdag
Menu
naar publieksdag →
wie zijn wij?

De stichting

Boeken

Er zijn veel mooie boeken geschreven door en over mensen met een hersentumor.

Lees hier onder meer over de volgende boeken:

Uniek boek geschreven door glioompatiënte

Vlak voor haar dertigste hoort Anna Bouman dat ze een hersentumor heeft. Zonder vals sentiment schrijft ze over haar veranderde bestaan. Anna Bouman schrijft scherp en onderhoudend. Ze spaart niets of niemand, en zeker niet zichzelf, als ze het heeft over de behandelingen van de tumor, de reacties in haar omgeving en haar eigen ontwikkeling. Ook het normale leven blijft, en juist dat vermogen om verder te kijken dan haar ziekte, maakt De zondagsvrouw zo boeiend.

Stichting Hersentumor.nl betrok Anna Bouman bij het inhoudelijk opzetten van de site van de stichting. Zowel als patiënt als oud-communicatieadviseur kon ze tot haar grote voldoening zo een bijdrage leveren aan een volgens haar gigantische stap vooruit in de informatievoorziening over hersentumoren. Daarnaast is Anna Bouman jurylid van de Ties Rudolphie Stimuleringsprijs. Deze jaarprijs is bedoeld voor personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van hersentumoren. De jury staat onder leiding van Prof. Dr. Martin van den Bent (neuroloog Erasmus Medisch Centrum). Daarmee is Anna enthousiast supporter van het eerste uur geworden.

Titel: De Zondagsvrouw
Auteur: Anna Bouman
ISBN: 90 6974 8118
Uitgever: Arena
Prijs: €15,95

Klik hier om de uitzending te kunnen zien van De Wandeling (KRO) op 26 januari 2007 waarin Hella van der Wijst wandelt en praat met Anna en haar moeder. In haar boek doet Anna verslag van haar veranderende bestaan. Niet alleen Anna verandert, ook de relatie met haar ouders wijzigt. Hella praat met Anna én haar moeder over volwassen worden en je kind loslaten.