close
Agenda
naar publieksdag →
close
menu
publieksdag
Menu
naar publieksdag →
15 maart 2023

Ties Rudolphieprijs 2023 voor Prof. Dr. Martin van den Bent

Tijdens de publieksdag in Bunnik werd aan Prof. Dr. Martin van den Bent, neuroloog aan het Erasmus MC,  de Ties Rudolphie prijs uitgereikt. Deze prijs is 15 jaar geleden ingesteld als stimulering en erkenning voor mensen die zich inzetten in de meest brede vorm op het gebied van hersentumoren.
Dagvoorzitter Jan Heimans roemde Martin voor zijn hele werk op het gebied van hersentumoren en noemde hem één van de meest vooraanstaande internationale wetenschappers op dit terrein. Martin is daarnaast onder andere de initiatiefnemer van de publieksdag waarop hij ook diverse keren heeft gesproken, oud-bestuurslid van de Stichting Hersentumor.nl, lid van de Raad van Advies van het Hersentumorfonds en schrijver van talloze wetenschappelijke artikelen.
De prijs is vernoemd naar de vader van Michel Rudolphie die in 2000 overleed aan de gevolgen van een hersentumor. De ervaringen die Michel opdeed tijdens het ziekteproces van zijn vader hebben hem weer gestimuleerd om exact 5 jaar na zijn overlijden de stichting hersentumor.nl op te richten met als doel toegankelijke en onafhankelijke informatie voor patiënt en naasten aan te bieden.
De Ties Rudolphieprijs kende dit jaar een bijzondere sponsor: het Korps der Mariniers. De prijs werd dan ook – in aanwezigheid van Michel – uitgereikt door Luitenant-Kolonel Eric Lieftinck, hoofd van het onderdeel dat is belast met bijzondere opdrachten waar Ties Rudolphie één van de grondleggers van was.