Hersentumor

Doneer nu!

Hoe vertel ik het de kinderen?

Als u een ouder bent met jonge kinderen dan zult u hen moeten informeren. Kinderen voelen vaak haarscherp ongewone situaties aan en kunnen zich van alles inbeelden als hen niet wordt verteld wat er aan de hand is. Hun fantasie kan angstiger zijn dan de werkelijkheid.

Wilt u advies of meer weten?

Wilt u praten over de situatie met uw kinderen dan kunt u dat bespreken met de specialist of in dien aanwezig de neuro-oncologie verpleegkundige. Deze verpleegkundige heeft ook adressen om u eventueel door te verwijzen.

In de Brochure “Kanker…. en hoe moet het nu met de kinderen?” van KWF Kankerbestrijding kunt u meer lezen over hoe u het gesprek met kinderen kunt voeren. Telefonisch bestellen:  0800-022 66 22 of  www.kankerbestrijding.nl.

Informatie over hoe kinderen het verwerken als een ouder kanker heeft vind u ook op www.kankerspoken.nl van Stichting Verdriet door je Hoofd. Deze website is er bestemd voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Het biedt hen informatie over kanker en de mogelijkheid om te chatten met leeftijdgenoten.

De Stichting Achter de Regenboog www.achterderegenboog.nl is er voor kinderen en jongeren die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare in het gezin.