Hersentumor

Doneer nu!

Ties Rudolphie Prijs

De stichting zal vanaf 2007 periodiek een prijs uit reiken. De Ties Rudolphie Prijs is een stimuleringsprijs bedoeld voor een persoon of instantie die zich heeft onderscheiden op het gebied van hersentumoren. De criteria zijn op 3 november 2006 gepresenteerd op het wetenschappelijk congres van de LWNO (Landelijke Werkgroep Neuro Oncologie) en zijn vastgelegd in een reglement voor de toekenning van de Ties Rudolphie Prijs.

Ties Rudolphie werd in 1933 geboren in Rotterdam. Na het behalen van zijn HBS is hij naar het Koninklijke Instituut voor de Marine (KIM) gegaan om zo bij het Korps Mariniers te dienen. Na een voorspoedige carrière werd hij Generaal-Majoor der Mariniers en Commandant van het Korps Mariniers. Eenmaal met pensioen in 1990 heeft hij zich nog lange tijd ingezet als voorzitter voor het CISM (Comité International Sport du Militair). In 1999 werd bij hem de diagnose hersentumor gesteld. Op 2 augustus 2000 overleed hij aan de gevolgen van deze hersentumor.

Ties R-2

Ties Rudolphie, Generaal-Majoor der Mariniers b.d.

De jury

Voorzitter van de jury is prof.dr. M.J. van den Bent (neuroloog, Erasmus MC Rotterdam).

Winnaars:

  • 2007 Hanneke Zwinkels, nurse practitioner neuro-oncologie, met haar boek “Druk in mijn hoofd”.
  • 2008 Karin Gehring voor haar onderzoek naar revalidatie van hersenfuncties.
  • 2009 Judith de Bont voor haar onderzoek dat zich richt op betere behandelbaarheid van hersentumoren bij kinderen.
  • 2010 Joost Verhoeff voor zijn onderzoek dat zich richt de toepasbaarheid van bloedvatgroei remmers als behandeling voor het recidief glioblastoma multiforme (GBM).
  • 2011 de groep Hersentumoren binnen de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker ofwel VOKK.
  • 2015 de Organisatiecommissie van de jaarlijkse Publieksdag Hersentumoren: Aart den Hartog, Ester de Graaf, Jelle de Vries, John de Bruin en Marlou van de Kar.